2014. január 30., csütörtök

38. Fokozódó veszély



  Hát igen. Vicces lehetett volna, hogy itt előttünk egy szőke szépfiú világuralmi tervekről beszél, de én emlékeztem arra, hogy az is totális blődségnek tűnt, amikor egy alacsony, vékonydongájú, fekete hajú és pamacsbajszú kis mitugrász arról szónokolt, hogy ő fogja megteremteni az új világot, az izmos, magas, szőke emberfajjal benépesítve. Csak rá kellett volna nézni az üvöltöző emberkére, hogy egyértelmű legyen, ez csak egy vicc lehet.
De sajnos senki sem nevetett rajta. Aztán elég rossz vége lett.
És most Hans hasonló szellemben szónokol itt, és már sem nekem, sem Robertnek nem volt nevethetnékünk.
Hans pedig egyre magabiztosabb lett, és belelendült a beszédbe. Egyre reálisabbnak hangzott, amiket mondott.
– Az emberek nem akarnak szabadok lenni. Az túl kockázatos nekik. Vágynak a szabadságra, de rettenetesen félnek attól, hogy mi lesz, ha egyszer mégis megkapnák. Nézzétek csak meg, amint egy nép kivívja magának a függetlenséget, azonnal keres valamit, amivel újra az ismerős elnyomott helyzetbe hozhatja magát. Olyan vezetőt választ, olyan politikára szavaz, hogy megint legyen mitől félnie. Vagy úgy pazarolja el a gazdagságát, hogy utána megint a NINCS-től kelljen rettegnie.  
Nézzétek meg a Szabadság hazáját, a nagy Amerikát! A felszínes mosoly mögött ott a félelem. Egy háromszázmilliós, hatalmas, jól szervezett ország esik kétségbe szegény kis nemzetek magányos merénylőitől. Az oroszlán pánikrohamot kap, ha egy kisegér a farkába harap. Vagy nézzétek azt, ahogy a mai tömegek rettegni képesek egy-két fantom-vírustól, pár tucatnyi halálesettől, pedig jóval többen halnak meg egy-egy ünnepi hétvégén balesetekben, vagy csak sima szívrohamban. Hiába a szuper orvostudományuk, most is ugyanúgy irtóznak a fertőzésektől, betegségektől, mint a régiek a pestistől meg a leprától. Ha pedig már végképp nem lenne mitől félniük, akkor kitalálják maguknak az összeesküvés-elméleteket, a titkos háttérhatalmakat, hogy kicsinek és védtelennek érezhessék magukat.
Tehát igazam van, az emberek félni akarnak, mert az nekik a biztonságos, ismerős érzés. Ők ezt akarják, én csak besegítek nekik egy-két ötlettel, pár kósza rémhírrel. Imádják ezeket, remegve olvassák, terjesztik, bővítik a saját képzeletükkel kiszínezve. Ma már mindentől félnek. A világvégétől, a globális felmelegedéstől, az energiahiánytól, a szomszéd néptől és a világ túlsó felén élő népektől is, új vírusoktól, pusztító aszteroidáktól, az ételeiktől, a víztől, a levegőtől, a másik embertől, és már a saját testüktől is. Rettegnek, hogy a sejtjeik mikor fordulnak ellenük egy rákos daganattal. Már a saját bőrükben sem érzik magukat biztonságban.
  Hans megállt, a szemét körbehordozta a terem díszes berendezésén, és elégedetten felsóhajtott. A kezét széttárta, és színpadiasan körbefordult.
– Íme, ettől nőtt ilyen nagyra az én birodalmam. Az emberek félelméből élhetek ilyen pompásan. Hiszen valójában már évtizedek óta nem lenne mitől félniük. A program leállt, nem működik a régi rendszer, ami a rettegésük energiáját visszatölthetné ide. A Semmitől félnek, és az energiájuk a Semmibe tűnik el. A világukat szívja be egy hatalmas fekete lyuk. Előbb vagy utóbb, de kifogy innen az energia, minél jobban félnek, annál gyorsabban.
Az a szegény Adam gyerek hiába adott mérhetetlen szeretetet nekik, és hiába nyitotta meg a szabadság végtelen lehetőségét előttük, az emberek nem akarnak ezekkel élni. Inkább belehalnak az elképzelt hiányba, és az általuk generált félelembe. Ez a rettegés zárta le a kapukat, a szabadság elől inkább egy újabb börtönbe menekültek a népek, amit ők húztak fel maguk köré. Hiábavaló a szegény fiú áldozata, értelmetlen a szenvedése. Odaadta a szívét ennek a világnak, és a tömegek lábbal tipornak rajta. Ó, milyen szomorú is a helyzete!  

  Hans ezt már olyan álszent hangon mondta, hogy Robert nem bírta tovább, nekitámadt, behúzott neki egyet, és a földre döntötte. Persze azonnal odaugrott két testőr, leszedték róla, és szorosan fogták. Robert üvöltve káromkodott, de Hans nem látszott dühösnek. Sőt, inkább nagyon elégedettnek tűnt. Biztos voltam benne, hogy ez is a játszmája része. Felkelt, megtörölte az arcát, és megigazgatta a félrecsúszott öltönyét. Már nem törődött Roberttel, most rám koncentrált. Tudtam, hogy azt gondolja, Roberttel már végzett, és most én következem. Az elbűvölő mosoly még szélesebb lett azon a csinos arcon. Hát, én is szívesen pofán vágtam volna, de igyekeztem közömbös arccal nézni, és vártam a folytatást.
– Tehát az emberek szinte mindentől félnek – mondta Hans álmatagon, mint aki csak önmagát ismétli, de azok a kék szemek éberen szegeződtek rám. – Csak attól nem tartanak, amitől valójában kellene: a saját tudatlanságuktól, és a félelmük leplezésre szolgáló önteltségüktől. Mert van a világuknak egy olyan területe, ahol nagyon is elbízták magukat. Minden mástól félnek, de itt nagyban hangoztatják, hogy nincs mitől félni, mert ők olyan okosak, és értenek hozzá. Nem lesz baj, nem lehet semmi gond, mert pontosan ismerik a folyamatokat. Ezt mondják, miközben a világukat alkotó alapokat piszkálgatják… az atomenergiával. – Hans arca most egyértelműen ördögi lett. Mintha a rajta levő maszk áttetszővé vált volna, és egy ősi kísértő alak nézett szembe velem. Az igazi arca, egy ördögi vigyorral. – És ezt a lehetőséget én adtam oda nekik. Nem hazudtam, teljesen őszinte voltam. Megmutattam az atombombával, hogy micsoda hatalmas pusztító erő van ebben a technikában. Ez a Főnixek energiája. És nagyon tetszett nekik! Az óvodásoknak lett egy nagyszerű fegyverük. Szép sorban telepakolták vele a bolygót. Először csak a bombákkal, aztán meg az atomreaktorokkal. Mert annyira féltek attól, hogy elfogy a régi energia, és egyre nagyobb lesz a NINCS, hogy nagy örömmel ragadták meg ezt az új, halálos lehetőséget. És íme, önként aláaknázták vele a világukat. A gyújtózsinór viszont az én kezemben van!
  Hans kinyújtotta a finom ujjait, amik most karmokként görbültek befelé. Elém állt, és szinte az arcomba nyomulva folytatta:
– És te, tisztelt Uralkodó, ha most körülnézel, hol láthatod a te energiádat?  Hol van a végszükség esetére lehozott Sárkányok energiája? Hova lett az a csodás ajándék, amit olyan nagylelkűen adtál a kedvenc Por népednek? Azt remélted, örökké tisztelni fognak érte. Azt hitted, ezzel minden körülmények között biztosíthatod a túlélést nekik és az Uralkodók utódainak. És lásd, mi lett belőle! Játék, szórakozás, ma már érthetetlen vallási szövegek és elfelejtett műemlékek a távoli Kelet mesés tájain. Pár mókás kézmozdulat a japánoknál, tűszúrások és sportos gyakorlatok a kínaiaknál, lótuszülés és fura szertartások az indiaiaknál, különös építmények és vallásba burkolt történetek Indonéziában. A régi energiakondenzátoraid ma már csak vallásos emlékművek, a technikából csupán a csúcsos tetejű épületek maradtak. A lényeget régen elfelejtették.
Hol van az ősi Sárkányerő, amivel egykor gigászi harcokat vívtatok, amivel palotákat emeltetek? Nem tudod? Hát majd én megmondom. Porrá lett a Por népének a kezében. Darabjaira hullott, elveszett. Csak szavak maradtak, ködös értelemmel, hogy csakrák és meridiánok, tai-csi, csikung, karate, jóga és a többi régi, furcsa nevű mozgásforma, vagy a vallási köntösben fennmaradó, különös táncok és rituálék, meg a sztúpák és a pagodák. A lényegre már senki sem emlékszik.  És ezzel elveszett a remény, hogy fenntartható lenne ez a világ. El fog jönni a Vég, én tudom. A régi energia elfogy, és a Főnix-energia meg fogja semmisíteni ezt a rendszert, hogy aztán egy új Főnix-világ, az én világom támadjon fel belőle.
És éppen az irántad való tiszteletből ezt a pusztítást az egykori kedvenceidnél, a japánoknál fogom kezdeni. Ők, akik első kézből tapasztalhatták meg az atom kegyetlen hatását, képesek voltak alig pár évtized múlva megépíteni az atomreaktorokat ugyanazon a megsebzett, gyilkos sugárzással beterített földön. Megcsúfolva, elárulva azokat a százezreket, akiket éppen ez a technika ölt halomra.
Ők, akik a Sárkányerő legmegbízhatóbb őrzői voltak, elárulták a régi Uralkodót, hűtlenek lettek a Fényhez, és helyette az én szolgálatomba álltak. Nem keresték meg az örökségüket, a titkos ősi tudást, nem találták meg a körülöttük pulzáló végtelen energiát, pedig ők vihették volna át a szabad világba ezt a bolygót akkor, amikor kinyíltak a határok. Elkorcsosultak ők is. A Teremtés helyett a Pusztulás szolgái lettek. A Nap helyett az árnyékot választották.   
Hát most hálából tőlük fog kiindulni a Végítélet, a Pokol tüze. Az ő felrobbanó atomreaktoraik fogják beteríteni a Halál láthatatlan leheletével ezt a világot. Hirosima és Nagaszaki gyilkos magját elültették a földjükbe, gondozták, ápolták, hát most kicsírázott, és pusztító virágot fog hozni. Aztán jön majd sorban a többi atomerőmű a világ több száz pontján, utána meg a földbe elvermelt kis bombáik. Bumm-bumm-bumm... és így tovább... Mindegyikben az én technikám működik, mindegyiket emberek tervezték és emberek működtetik. És az ember könnyedén tud hibázni. Elég egy apró hiba, ami akárcsak egy hasadó atommag, lángba boríthat egy egész világot. Alig várom már ezt a végső tűzijátékot, ahol hófehér, izzófényű gombafelhők borítják majd be az eget. Gyönyörű látvány lesz.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése